اشتراک گذاری

کودک کار

کودک‌کار کیست؟

کودک‌کار به کودکی اطلاق می‌شود که به واسطه فقر، مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا توسط باند و مافیا به مدت طولانی ومستمر به کار گرفته می‌شود. کودکان‌کار معمولا در معرض آسیب‌های جسمی، روحی، روانی و اجتماعی قرار دارند. از تحصیل محروم هستند و به نیازهای کودکی آن‌ها توجهی نمی‌شود. همچنین خطرات زیادی آن‌ها را تهدید می‌کند.

دنیایی که می‌توانست تنها به کمک‌های ساده‌ی کودکانه کودکان‌کار، در محیط امن خانواده محدود شود، از کودک‌کار، کارهای سختی طلب می‌کند که هرگز در تاب و توان دست‌های کودکانه‌شان نیست. کارهایی دشوار، با پرداخت‌هایی ناچیز، که در مقابل، کودکی‌شان را از آن‌ها می‌دزدد و به رشد جسمی و ذهنی آن‌ها، آسیب می‌رساند.

در پاسخ به این سوال اول از خودتان بپرسید که آیا به این کالا یا خدمت نیاز دارم؟

اگر به آن کالا یا خدمات نیاز ندارید یا قصد خرید ندارید؛ بدون خشونت، نادیده گرفتن یا ترحم،  دوستانه و قاطعانه و همراه با لبخند به کودک بگید نیاز به کالایی که ارائه می‌کند ندارید، اگر سماجت کرد؛ چندین بار پاسخ منفی را با مهربانی بدهید و اگر توانستید بحث را عوض کنید و در مورد موضوعاتی صحبت کنید که کودک کار حس ازسرباز شدن را نداشته باشد.

در صورتی که احساس نیاز به کالا یا خدمات ارائه  شده کردید و علاقه به خرید داشتید با کودکان‌کار همانند یک فروشنده‌ کاملا عادی برخورد کنید. می‌­توانید با کودک‌کار صحبت کوتاهی که به او حس ارزشمندی و امید بدهد داشته باشید. توجه داشته باشید حتما بقیه­‌ی پول خودتان را از کودکان کار تحویل بگیرید و در ازای دادن پول، کالا(فال،جوراب و….) یا خدمات مورد نیاز را دریافت کنید. اگر پول اضافه به کودک بدهید یا آن کالا را دریافت نکنید؛ ممکن است کودکان کار در خانواده به خاطر بردن پول بیشتر ارزشمند­تر شناخته بشوند و همین باعث می‌شود کودکان کار برای بردن پول بیشتر به سماجت و جلب ترحم بیشتر در مقابل مردم دست بزنند.

 

بسیاری از کودکان کار تحت جبر معیشتی مجبور به کار کردن هستند در نتیجه این گونه رفتارهای ترحم ­آمیز ما آنها را از فروشنده به متکدی تبدیل می‌کند.

به هیچ عنوان به کودک کار بدون انجام خدمت یا ارائه محصول پرداختی نداشته باشید.

برای مشاهده نوشته‌ای در مورد نحوه رفتار با بچه‌های سر چهارراه اینجا کلیک کنید.

 

برای دیدن پاسخ وارد این صفحه شوید و ویدئوهای مرتبط را مشاهده کنید همچنین می‌تونین تو کارگاه رایگان نحوه رفتار با کودکان کار شرکت کنید. اینجا کلیک کنید

آمارکودکان کار

سازمان بین‌المللی کار (ILO) اولین بار در سال ۲۰۰۲ روز جهانی مقابله با کار کودکان را راه‌اندازی کرد و عبارت “اکنون اقدام شود: کار کودکان پایان یابد” شعاری است که در سال جاری برای این مناسبت جهانی انتخاب شده است.
اساس آخرین گزارش سازمان بین المللی کار و یونیسف، تعداد کودکان کار در سراسر جهان به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده که این اولین افزایش در ۲۰ سال گذشته است. همچنین با افزایش قابل توجهی در تعداد کودکانِ کار پنج تا ۱۱ ساله مواجه هستیم که مجبور به کار کردن هستند. کودکان در این گروه سنی بیش از نیمی از رقم جهانی کودکان کار را تشکیل می دهند.

بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۱ میلادی، ۲۵۹.۶۴ میلیون کودک در گروه سنی پنج تا ۱۴ سال بوده اند که ۱۰.۱ میلیون نفر آنان کودک کار بوده اند.

کشورهای در حال توسعه مانند هند بیشترین سهم را در معضل کودکان کار  داشته اند.

اما عددی میان 500 هزار تا 1 میلیون و 700 هزار نفر، برای تعداد کودکان کار ایرانی تخمین زده شده است.

محل کار بچه‌های کار کجاست؟

محل کار این کودکان، لزوماً در خیابان‌ نیست،

آن‌ها در باربری‌ها، خیاطی‌ها، آجرپزی‌ها، خانه‌ها، کار های زیر زمینی و مواردی از این دست، هم مجبور به کارند.

 

کودک کار

سرپرست کودکان کار چه کسانی هستند؟

برخلاف تصور عموم، که بیشتر کودکان کار و خیابان را فاقد خانواده و سرپناه و زیر نظر افرادی خاص می‌دانند،

طبق بررسی‌های آماری و میدانی، 

خانواده‌هایی که درگیر آسیب‌های گوناگون اجتماعی، همچون حاشیه‌نشینی، فقر، بیکاری، مشکلات حاد معیشتی، اعتیاد، خشونت و تجاوز هستند.

خانواده‌هایی که عمدتا ناآگاه و ناتوان در انجام مسئولیت‌های سنگین پدری و مادری هستند.

خانواده‌هایی با فرهنگ‌هایی بیمار که گاه، دختران را در کودکی، مجبور به ازدواج با افرادی فاقد هرگونه صلاحیت می‌کند.

این قربانیانِ کودک‌همسری، جدا از تحمل تلخی‌ها و مشکلات بی‌شمار، هیچ مهارتی برای ایفای نقش همسری و مادری ندارند.

میراث خانواده‌هایی با جایگاه و شأن اجتماعی پایین و فاقد عزت نفس و احترام، که اغلب با تحقیر و توهین مواجه بوده‌اند، اغلب، انحراف و انزوا یا خشونت و طغیان خواهد بود. کودکان رشد‌یافته در چنین فضایی، در آینده، برداشته‌هایشان را با جامعه تقسیم خواهند کرد.

اعتیاد والدین بچه کار

برای مشاهده مقاله “حمایت خانواده از کودکان کار” اینجا را کلیک کنید!

حاصل بی سوادی و بی توجهی خانواده، طرد اجتماعی و محرومیت آن‌ها از بسیاری حقوق مدنی و آموزش‌هاست.

نیاموختن مهارت‌های زندگی، موجب می‌شود کودکان کار از عهده حل ساده‌ترین مسائل پیرامون خود بر نیایند و با کوچک‌ترین اتفاقات، درگیر خشونت‌هایی شوند که اغلب به ضرب و جرح و حتی قتل منجر می‌شود.

نیافتن فرصت کودکی، بزرگ‌ترین ظلم و غم‌انگیزترین اتفاقی است که برای کودکان کار رخ می‌دهد. کودکانی که بازی‌شان، پشت چراغ‌ قرمز، دویدن میان خودروها و اطراف کوره‌هاست.

حضور در محیط‌های ناسالم و انجام کارهای آسیب‌زا، مشکلاتی برای سلامت کودکان کار به همراه دارد که متاسفانه هزینه درمان و فرهنگ پیگیری آن را ندارند .

رایج ترین مشکل کودکان کار چیست؟

سوء تغذیه به عنوان رایج‌ترین مشکل بچه کار، جدی‌ترین عامل مخرب رشد ذهنی و جسمی اوست.

آرتروز، دیسک کمر و اختلالات رشد، آسیب‌هایی است که از همان کودکی گریبانگیر کودکانی می‌شود که بارکشی می‌کنند. عفونت‌های ریوی و مشکلات پوستی نیز خیلی زود به سراغ کودکان زباله‌گرد می‌آید.

گذر از دوره کودکی و نوجوانی و ورود به دنیای بزرگسالی، سرآغاز دور جدیدی از مشکلات این کودکان است؛ آن‌ها که هیچ آموزشی برای کسب درآمد، مدیریت زندگی و حضور اجتماعی ندیده‌اند، با انبوهی از مشکلات جدید روبرو خواهند بود.

مطالعات جرم‌شناسی نشان می‌دهد اغلبِ مجرمان و بزه‌کاران، کودکی پرآسیبی را پشت سر گذاشته‌اند.

در واقع میتوان گفت:

حمایت‌های مادی، برای تأمین خوراک و پوشاک این کودکان، لازم است اما هرگز کافی نیست.

آموزشِ درست، مهم‌ترین نیاز کودکان کار ، برای رهایی از آسیب‌های بی‌شماری است که در محیط رشد آن‌ها وجود دارد.

برای مشاهده مقاله “تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تحصیل کودکان کار” اینجا را کلیک کنید!

آموزشی، نه محدود به آموزش‌های مرسوم و معمول مدارس عادی، که مجموعه‌ای از مهارت‌های فردی و اجتماعی با عنوان آموزش بهتر زندگی کردن و ایجاد محیطی آموزنده و سرشار از شور و نشاط مورد نیاز و مطلوب خواهد بود.

ساختار و فرایندهای مدارس مرسوم، توان پاسخ‌گویی به نیازهای این کودکان را ندارد. جذب، نگهداشت و توانمندسازی کودکان کار در این مدارس، غیر قابل انجام است.

پدیده کودکان کار هرروز ابعاد پیچیده‏‌تری پیدا می‌‏کند و حضور هر روزه آنان در خیابان، ضرورت سیاست‏گذاری درست در این زمینه را به امری اجتناب ناپذیر بدل کرده است. بیش از ۳۰ سال از تصویب پیمان نامه حقوق کودک می‌گذرد و سالیان زیادی از کنفرانس‌‏های عمومی سازمان بین‏‌المللی کار گذشته است که کار کودک را ممنوع اعلام کرده‌اند و خواهان پایان دادن به بهره کشی از کودکان کار و اقدام‌های ملی کشورها در این زمینه شده‌اند.

سازمان ملل و سازمان بین المللی کار با طرح برنامه‌هایی خواهان لغو کار کودک و ریشه کنی فقر در جهان تا سال ۲۰۲۵ شده‌‏اند. زمانی که برنامه اعلام شد دست‌‏اندرکاران این برنامه فکر می‏‌کردند سالهای زیادی در پیش است و می‌توان با اجرای برنامه‌های دراز مدت و کوتاه مدت به این مهم دست یافت. در سالهای گذشته با اتکاء به کمکهای مالی بین‏‌المللی و کوشش فعالان مدنی در جهت اجرای برنامه‌های مبارزه با فقر و برنامه‌های آموزشی جمعیت کودکان کار تا سال ۲۰۱۶ کاهش چشمگیری یافت اما از سال ۲۰۱۶ این رشد با کندی قابل توجهی روبرو شده است.

آیا از کودکان کار خرید کنیم؟

چرا کودکان را برای کار انتخاب میکنند؟

کار کودکان ارزان است. کودکان از نظر جسمی و ذهنی مطیع هستند. کودکان کار اتحادیه ندارند و نمی‌توانند به دادگاهی شکایت برند. نبود یک اراده سیاسی در جهان برای پایان دادن به کار کودکان یکی از مهمترین دلایل ادامه حضور کودکان در بازار کار است.

کودکان کار

در ایران نیز با وجود قوانین متعدد و امضای پیمان نامه حقوق کودک، مقاوله نامه ۱۸۲ مبنی بر محو بدترین اشکال کار کودک و وجود قوانینی چون قانون اساسی (اصل۳۰)، قانون کار(مواد۸۰، ۸۱، ۸۳)، قانون مجازات اسلامی(ماده ۹۳۱)، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، کودکان زیادی برای تامین مایحتاج زندگی مجبور به کار هستند، این قوانین نتوانسته است بستر مناسبی برای حمایت از آنان فراهم کند. در برنامه ششم توسعه، دولت متعهد شد که ۲۵درصد از جمعیت کودکان کار را کاهش دهد. برای اولین بار نام کودکان کار در برنامه توسعه کشوری برده شد ولی در اینجا هم هیچ آماری از تعداد کودکان کار ارائه نشد که بتوان در پایان برنامه ششم ارزیابی روشنی از این برنامه ارائه داد. اقدامات انجام شده بیش از هر چیز بر عملیات قهر آمیز حذف فیزیکی کودکان از سطح خیابانها متمرکز شد. این اقدامات کودکان را به کارهای خطرناکتر و دشوارتر مثل زباله گردی و غیره سوق داد و تاثیر چندانی در بهبود شرایط کودکان کار نداشت. برخی مداخله‌های دولتی از جمله دادن یارانه، اجازه تحصیل به کودکان افغانستانی در مدارس ایران (که هم اکنون برای کلاس اولیها با مشکلات جدی مواجه شده است)، طرح کودک و خانواده سازمان بهزیستی و فعالیتهای سازمانه‏ای غیردولتی تا حدودی در بهبود شرایط زندگی کودکان کار موثر بوده است.

در مواجه با کودکان کار چه رفتاری انجام دهیم؟

کودک کار در تهران

قوانین کار کودک در ایران چیست؟

براساس ماده ۷۹ قانون کار به کار گماردن افراد کمتر از ۱۵ سال تمام ممنوع است و همچنین براساس ماده ۸۰ قانون مذکور، کارگری که سنش بین ۱۵ تا ۱۸ سال تمام باشد، «کارگر نوجوان» نامیده می‌شود و در بدو استخدام باید توسط سازمان تامین اجتماعی مورد آزمایش‌های پزشکی قرار گیرد. براساس اعلام مدیرعامل سابق انجمن حمایت از حقوق کودکان ۱۴ هزار زباله‌گرد در تهران وجود دارد که ۴۷۰۰ نفر از این افراد یعنی معادل یک سوم آنها کودک هستند.

موضوع کودکان کار و خیابان به فقر بستگی دارد. همچنین به این موضوع بستگی دارد که بازار کار چقدر تمایل به استفاده از این کودکان دارد؟ زیرا کار کودک بازار ارزانی است و حتی اگر کودک به اندازه فرد بزرگسال کار کند، حقوق او به اندازه فرد بزرگسال نیست. همچنین به این بستگی دارد که چقدر سیاست‌های مهاجرتی ما درست است و اجازه می‌دهیم که کودکی از کشور دیگری به عنوان کودک وارد کشور ما شود و به کار گرفته شود.

سازمان بهزیستی چه فعالیتی در خصوص کودکان کار انجام میدهد؟

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سازمان بهزیستی در این زمینه طی چندین سال گذشته، ۳۷ مرکز شبانه‌روزی برای نگهداری کودکان داشته که سالانه ۶۰۰۰ کودک کار در خیابان در این مراکز مورد پذیرش قرار می‌گرفتند، اظهار کرد: در آن زمان بررسی‌ها نشان داد که حدود ۹۵ درصد از این کودکان با خانواده خود زندگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت کار و اشتغال حدود هفت میلیون شغل غیررسمی در کشور داریم، گفت: ۷ میلیون شغل غیررسمی یعنی افرادی که هیچ بیمه‌ای ندارند و زمانی که بحران کرونا وارد می‌شود این افراد بیشتر آسیب می‌بینند، زیرا نه بیمه بیکاری به آنها تعلق می‌گیرد و نه وابسته به سازمانی هستند که کمک‌های معیشتی و رفاهی دریافت کنند؛

وضعیت کودکان کار افغانستانی و کودکان کار ایرانی

در میان کودکان ایرانی بیش از ۹۵ درصد دارای سرپرست هستند و در کودکان افغانستانی حدود ۸۵-۹۰ درصد با خانواده و یا یکی از اقوام زندگی می‌کنند. مسعودی فرید با اشاره به وضعیت کودکان زباله‌گرد و با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار اصطلاح و بحثی را چند سال گذشته به نام «برده‌داری نوین» مطرح کرده گفت: ما خود نیز معتقد بودیم اینکه کودکان را ،به ویژه کودکانی که در حوزه زباله‌گردی کار می‌کنند، در گروه های ۴۰-۵۰ نفره نگهداری کنند، چیزی جزء برده‌داری نیست. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه عمدتا کودکان زباله‌گرد سرپرست ندارند، کشورهایی مانند هند، آمریکای جنوبی و یا آمریکای مرکزی، کودکانی که در زاغه‌ها و وضعیت بسیار نامطلوبی زندگی می‌کنند زیاد هست.

وی درخصوص تعداد کودکان زباله گرد در ایران نیز با اشاره به اینکه برآورد قطعی در این زمینه نداریم، یادآور شد: دو مطالعه‌ای که انجمن حمایت از حقوق کودکان انجام داده نشان داده است که در تهران حدود ۴۰۰۰ کودک زباله‌گرد وجود دارد. برآورد شهرداری در شهر تهران نیز همین تعداد است، اما روی کودکان زباله‌گرد. شیوع‌شناسی کاملی انجام نشده که بخواهیم تعداد آنها را اعلام کنیم. دسته دوم کودکانی هستند که در کارگاه‌ها کار می‌کنند و دسته سوم؛ کودکان زباله‌گرد هستند که هر کدام از آنها محوریت خاص هم دارند.

مشکلات کودکان کار و بررسی خودکشی رضا کودک کار دعوت شده در ماه عسل:

معمولا آخرین راهی که به ذهن فرد مضطرب ، افسرده و نا امید برای تخلیه افکار آسیب خطور می‌کند خودکشی است.

مشاهدات واحد روانشناسی مدرسه کودکان کار صبح رویش نشان می‌دهد افکار خود آسیب رسان که می‌تواند مقدمه رفتار خود آسیب رسان باشد در بسیاری از کودکان کار و آسیب مشهود است.

کنترل این موارد نیازمند پروسه درمان ، مداخله منظم و دقیق وارتباط با خانواده بچه های کار است.

از این رو در موارد احتمال خودکشی کودک کار تمامی اعضای مدرسه از جمله واحد مددکاری و آموزشی بلافاصله اقدام های لازم را پیگیری می‌کنند.

آیا کودک کار سلامت اجتماعی دارد؟

رفتار های نامناسب با کودک کار 

اخم ما، بی توجهی ما و یا یک دلسوزی نامتعارف نسبت به کودک کار می‌تواند مقدمه اتفاقات سهمگینی مثل خودکشی باشد.

همه ما در قبال کودکان کار مسئولیم!

هر عضوی از جامعه به نوعی مانند خانواده می‌تواند خودش را در مقابل بروز این پدیده مسئول بداند. بدانیم که ریشه کار کودک فقر است و برای ارتقای کیفیت زندگی اعضای آسیب باید جامعه آستین بالا بزند.

در مورد داستان رضا کودک کار دعوت شده در برنامه ماه عسل که جمله فرصت نکردم به آرزوهام فکر کنم او بسیار معروف شده بود باید گفت که متاسفانه رضا های زیادی در بین کودکان کار وجود دارد که با توجه ویژه به معضل بچه های کار امیدواریم آخرین خبر خودکشی کودک کار را شنیده باشیم.

برای مشاهده مقاله “کودک کار وسلامت روان” اینجا را کلیک کنید!

درآمد کودکان کار

در مورد موضوع درآمد و اوضاع زندگی کودکان کار گمانه زنی های بسیاری وجود دارد.

خوب است بدانیم تا به حال هیچ پژوهش علمی و گزارش روشنی از این موضوع ارائه نشده است.

آنچه در بین بچه های کار ، از آسیب محل و نوع زندگی و اوضاع نابسامان خانواده هایشان دیده میشود به ما نشان میدهد ، این کودکان شرایط مناسب برای تامین حداقل های زندگی را ندارند.

بدانیم که کودکان کار تحت هر شرایطی به دلیل مسائل اجتماعی و اقتصادی و مشکلات زندگیشان مجبور به کارکردن هستند.

حتی درآمد بالا نمی‌تواند نقشی در آینده و کیفیت زندگی آن ها داشته باشد.

مشکلات هویتی و به تبع آن موانع تحصیلی ، مشکلات درمانی ، حقوق اجتماعی و فرهنگی و عدم وجود بستر مناسب برای سرمایه گذاری مالی از مهم‌ترین عواملی است که مانع رشد کیفیت زندگی این کودکان می‌شود.

دستفروشی بچه های کار
4.7/5 - (107 امتیاز)

51 پاسخ

  1. من از مجموعه شما واقعا ممنون هستم که انقدر به کودک کار اهمیت میده ، واقعا وقتی من کودک کار میبینم ناراحت میشم که چرا باید یه بچه تو سن کم کار کنه ، این بچه ها باید بچگی کنن و از دنیای بچگی لذت ببرن و من هرکاری از دستم بر بیاد براشون انجام میدم جا داره از مجموعه صبح رویش بابت همه زحماتی که میکشه تشکر کنم

    1. سلام و درود
      توجه ارزشمندتون باعث افتخارمونه بچه های مدرسه صبح رویش بسیار با استعداد و قدرشناس هستند
      و با حمایت های ارزشمند شما آینده ای روشن برای خود و جامعه خواهند ساخت
      با آموزش و توانمند سازی کودکان کار ، بچه هامون از آسیب هایی که با آن ها مواجه هستند جدا شده و به شهروندان مطلوب و موثر تبدیل می شوند.

  2. ممنون به سوالاتی که در ذهنم بود در رابطه با بچه های کار به خوبی پاسخ دادین واقعا به شخصه این بچه ها یکی از دغدغه های من هستن امیدوارم که هیچ کودک کاری در دنیا وجود نداشته باشه.

    1. سلام و درود
      همراهی ارزشمند شما باعث افتخارمون هست
      خیلی ممنون از دغدغه مندیتون به کمک هم میتونیم آینده ی بهتری برای جامعمون بسازیم

  3. مطلب بسیار جامعی بود. امیدواریم بتونیم قدمی موثر برای این بچه ها برداریم. مبحث کودک کار جزو مباحثی است که نیاز به یاری دسته جمعی برای مدیریت این قشر آسیب دارد. مدرسه صبح رویش با رویکرد مناسب میتواند در پیشبرد این اهداف موثر باشد

    1. خیلی ممنون از توجه و دغدغه مندیتون
      به کمک هم میتونیم به بچه هامون کمک کنیم آینده روشنی را برای خود بسازند.

    1. ممنون از نگاه ارزشمندتون
      امیدواریم در آینده ای نزدیک مقالات بیشتری در اختیارتون قرار بدیم.

    1. با سلام و درود
      تشکر از توجهتون یکی از فعالیت های مجموعه صبح رویش تلاش برای آگاهی دادن هرچه بیشتر در خصوص مسائل مرتبط با کودکان کار است.

  4. بسیار عالی بود، وقتی حرف از کار کودک میشه تصور اکثریت کودک سرچهارراه و دستفروش هست ، اما تفاوت کودکان کار رو به خوبی توضیح دادین.بسیار عالی بود….خدا قوت

    1. تشکر از توجه ارزشمندتون
      به امید روزی که کودکان کار امروز تبدیل به شهروندان مطلوب و موثر فردای جامعه بشوند.

    1. سلام و درود
      خیلی ممنون از توجهتون ممنون میشم بفرمایید که اصلاح کنیم

  5. سلام تشکر از شما
    لطفا پژوهش های مرتبط با مدرسه رو هم در سایت قرار بدین

    1. سلام و درود
      با تشکر از توجهتون در دسته مقالات وبلاگ مطالب دیگر قابل مشاهده هستند.

    1. با سلام و درود
      مدرسه صبح رویش واحدی تحت عنوان واحد پژوهش دارد که به بررسی و پژوهش در مورد آسیب هایی که متوجه کودکان هست و جنبه های مختلف این آسیب ها میپردازد.

  6. یکی از بهترین قدم‌هایی که برای کودکان کار میشه برداشت کمک به تسهیل در مدرسه رفتن این بچه‌هاست آینده این کودکان کار با مدرسه نرفتن بیشتر در معرض خطر قرار میگیره

    1. سلام و درود
      ممنون از دغدغه مندیتون به کمک خدا و یاری هم میتونیم بچه ها رو کمک کنیم تا آینده ی بهتری برای خودشون رقم بزنن.

  7. سلام خیلی ممنون از شما
    واقعا سوال اینجاست که چرا برای کودکان کار فکر اساسی انجام نمی شود؟
    به عقیده ی من برای حل معضل این کودکان برخورد های هیجانی نقشی ندارد و حتما باید سراغ فعالیت های اساسی مثل آموزش های کاربردی برای پیشرفت و ارتقای سطح زندگی آن ها رفت.

    1. سلام و درود
      قطعا آموزش و توانمند سازی کودکان کار بهترین راه برای توقف چرخه ی مبدل شدن کودک کار امروز به پدر و مادر کودک کار فردا خواهد شد.
      و به این ترتیب کودکان کار امروز مبدل به شهروندان مطلوب و موثر فردا خواهند شد.

  8. من همیشه با دیدن کودکان کار خیلی منقلب میشم این طفل معصوما آخه چرا باید محروم باشن از خیلی از مسائل اولیه زندگی…
    به امید روزی که همه ی بچه های جامعمون فرصت هایی برابر داشته باشن

    1. سلام و درود
      ممنون از توجهتون به امید روزی که هیچ کودک کاری وجود نداشته باشه و همه کودکان بتونن کودکی کنن.

    2. من از مجموعه صبح رویش دیدن کردم؛حقیقتا از هر حیث مراقب سلامت بچه ها هستند،این مجموعه بدون شک الگوی شایسته ای برای تمام مدارس ما خواهد بود
      .به امید اینکه هیچ کودکی در هیچ جای دنیا،کودکیش را با کار سپری نکند.

      1. سلام و درود بر شما
        ممنون از محبتتون.تشکر از دعای قشنگنون.
        به امید روزی که با یاری خدا و کمک هم بتوانیم آینده ای زیبا برای بچه ها بسازیم.

  9. مطالب بسیار قابل توجه و مفیدی بودند👌خسته نباشید به همه ی شما بزرگواران که برای آینده ی بچه های این مرز و بوم تلاش می کنید🌹🙏

    1. سلام و درود بر شما
      ممنون از توجه و همراهی ارزشمندتون.
      برقرار باشید.

  10. من به تازگی از مدرسه تون بازدید کردم. صبح رویش واقعا یک مجموعه متفاوت و فوق العاده است. من به عنوان مدیر مدرسه غیر انتفاعی در محدوده پاسداران اعتراف می کنم که شما از نظر الگوهای آموزشی خیلی فراتر از مدارس درجه یک تهران هستید.

    1. سلام و درود
      توجه ارزشمند شما باعث افتخار ما هست.
      به امید روزی که هیچ کودک کاری در ایران وجود نداشته باشد

    2. سلام وقت بخیر
      ممنون از لطفتون.ممنون که تشریف آوردید قدم بر دیدگان ما گذاشتید.
      پاینده باشید.

  11. سلام.
    بنده چند ماه هست با مدرسه صبح رویش آشنا شدم . اقداماتی که برای این کودکان انجام میدید بسیار عالی است.
    میخواستم عضوی از تیم شما باشم و 2 بار فرم پر کردم اما متاسفانه جوابی دریافت نکردم . ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. سلام و درود
      باعث افتخارمون هست آشنایی با شما
      لطفا در این خصوص با شماره ۰۹۱۲۸۹۷۷۰۴۰ امور همیاری مدرسه صبح رویش ارتباط برقرار کنید با تشکر

  12. با سلام
    وقتی که یک کودک کار میگه برام غذا بخر چه باید کرد؟لطفا راهنمایی کنید

    1. با سلام و درود
      از توجهتون خیلی ممنون
      خوراکی خریدن برای بچه‌های کار در خیابان اشتباه است. محترمانه کودک رو متوجه این کار اشتباه بکنید برای مثال می‌توانید به او بگویید همانطور که تو کار می‌کنی من هم کار می‌کنم و بخشی از پولم رو برای خرید خوراکی اختصاص می‌دم. تو هم می‌تونی این کار رو انجام بدی.
      لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر و شرکت در کارگاه رایگاه رفتار صحیح با کودکان‌کار به این صفحه مراجعه کنین.
      https://sobherouyesh.com/correct-behavior-with-working-children/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *