اشتراک گذاری

پسران فوتبالیست صبح‌رویش به ستاره‌سازی فکر می‌کنند

چند تا ستاره در آسمان دارید؟ اگر ستاره‌ای نداشته باشید چه می‌کنید؟

 هیچ‌کس نمی‌تواند نقش مثبت و سازنده ورزش را در زندگی‌اش انکار کند، مثلا ایروبیک، مسیرهای عصبی جدیدی را در بدن باز می‌کند و حتی باعث می‌شود که ریاضی را بهتر از قبل بفهمیم. سرعت عمل را بالا می‌برد و… .

خوبی ورزش فقط محدود به این‌ها که گفته شد، نیست. هر ورزشی معلم زندگی آدم‌هاست. همیاری که می‎آید واحد ورزشی جوانکده و به بچه‌ها شطرنج یاد می‌دهد، به آن‌ها می‌گوید، لازم نیست در زندگی خود وزیر باشند. سرباز پیاده اگر تا انتهای مسیر برود، به درجه وزارت می‌رسد. او این قانون شطرنج را به‌نفع آموزش بچه‌ها به‌کار می‌برد تا قدرت و معجزه حرکت گام‌به‌گام را به آن‌ها نشان بدهد.

عده‌ای از آدم‌ها از بدو تولد تا سنی که به بزرگسالی برسند، شانس داشتن زندگی کم‌دغدغه و آسوده را ندارند. شاید در هیچ عرصه‌ای مثل ورزش نشود، پشرفت را لمس و برآورد کرد. آدمیزاد نمی‌تواند واکنش سلول‌های بدنش و جریان روان خون را در بدنش کتمان کند.

مربی شطرنج، کتابی تهیه کرده است که بچه‌ها براساس آن، این ورزش فکری را یاد می‌گیرند. دو بار هم فدراسیون شطرنج از کودکان و نوجوانان صبح‌رویشی دعوت کرد که بروند فدراسیون.

 بچه‌ها در فدراسیون آموزش‌های عمومی دیدند؛ تا این که بعضی از آن‌ها به این ورزش علاقه‌مند شدند و در آن نام‌نویسی کردند. حالا هر پنجشنبه در واحد ورزشی جوانکده، بساط آموزش شطرنج برپاست.

در طول همه ماه‌های سال، واحد ورزشی جوانکده پذیرای نوجوانان و بزرگسالان علاقه‌مند به سلامت تن و ورزیدگی بدن است. در تابستان اما  به‌طور حرفه‌ای‌تری  فوتبال  به سبک زندگی پسرهای مستعد مدرسه اضافه شد.

صبح‌رویش میزبان مسابقات تربیت بدنی سازمان‌های مردم‌نهاد شد.  به‌هر‌حال چون در موسسه صبح‎رویش مجموعه ورزشی وجود ندارد، تیم‌ها در سالن ورزشی کارگران شهید معتمدی، دنبال توپ در مستطیل سبز دویدند. با این همه، صبح‌رویش مراسم اختتامیه را در باغ آذری برگزار کرد.

در این رویداد، مربیانی که در مجموعه ستاره‌ساز فعال‌اند یا در حوزه تربیت بازیکن نقش‌آفرینی می‌کنند، حضور داشتند. صبح‎رویش با شبکه‌هایی که برقرار کرده بود، از آن‌ها دعوت‌به‌عمل آورد. حالا کسی که خودش آکادمی دروازه‌بانی دارد و بازیکن فوتبال تربیت می‌کند، به‌عنوان همیار صبح‌رویش را حمایت می‌کند و

یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها در زمین چمن هرندی به پسرک‎های فوتبالیست اصول و فنون توپ‌زنی را یاد می‌دهد. حتی حالا که هرندی را دارند تعمیر می‌کنند، در زمین چمن پشت هرندی کنار فوتبالیست‌های کوچک مستعد صبح‌رویش مانده.

نقطه روشن کار این است که وقفه‌ای در کار ورزش نوجوان‌های مدرسه نیفتاده است. القصه، این افراد که مدرسه از آن‌ها دعوت‌به‌عمل آورد، بازی بچه‌ها را دیدند ومشخصا با انتخاب شماره پیراهن فوتبالیستک‌هایی که در زمین چمن درخشیدند، روی استعداد آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ما به نونهالان و نوجوانان مدرسه گفتیم که اگر در تمرین‌های زمین چمن هرندی پرتوان ظاهر شوند، اتفاق‌های خوبی برایشان می‌افتد،  اما هنوز این را نگفتیم که با نشان دادن توانایی‌های خود، وارد لیگ خواهند شد. شاید در این مرحله، سربه‌مُهر بودنِ این رازِ خوشحال‌کننده به پیشرفت رشدشان کمک کند.

شنا_ به‌خصوص در بهار و تابستان _یکی از آن ورزش‌های پرهوادار مدرسه است. اگر برای پسرها دوره آموزشی شنا برگزار شود، از دخترها غفلت نمی‌کنیم. اگر استخر از محل زندگی آن‌ها دور باشد، یا پاییز از راه برسد، اقبال به شنا کم می‌شود، مثلا یک بار پنج نوبت از کلاس تابستانه بچه‌ها به پاییز رسید، اما آمار کسانی که استخر رفتند، به‌طور چشمگیری پایین آمد.

دخترها در رشته‌هایی چون بسکتبال، فوتسال، هندبال، داژبال و… مشغول‌اند. زیمناستیک دختران هم در سالن‌های مدرسه دایر است و پذیرای دخترهای هفت تا نه سال است.

ورزش‌های توپی ویژه دختران و پسران ده تا هجده‌ساله و یوگا برای یازده تا هجده‌ساله‌هاست. داستان بدن‌سازی اما فرق می‌کند. چون کار با وزنه مناسب هر رده سنی نیست، تا پیش از چهارده تا پانزده‌سالگی امکان پذیرش علاقه‌مندان به این رشته در صبح‌رویش وجود ندارد.

برای مادرها دو جلسه در هفته کلاس بدن‌سازی دایر است. آن‌ها به‌حدی به این ورزش علاقه‌مندند، که بارهاوبارها در بستر گروه‌های آنلاین به آن‌ها اعلام می‌کنیم که در روز فلان که تعطیل رسمی است، نیایند جوانکده.

اوقاتی که می‌آمدند ایروبیک کار کنند، خودشان متوجه شدند که کلاس بدن‌سازی دختران در سالن ورزشی جوانکده برپاست. خودشان به ما پیشنهاد کردند که آن‌ها هم از چنین کلاسی بهره‌مند شوند.

 بعضی از مادرانی که به شوق بدن‌سازی می‌آیند جوانکده، با آسیب‌های جسمانی دست‌به‌گریبان‌اند؛ بنابراین ممکن است بسیاری از آن‌ها شانس استفاده از دستگاه‌های بدن‌سازی را نداشته باشند. مربیان جوانکده ملاحظات ورزشی و نکات آسیب‌شناسانه را در رفتار با این زنان رعایت می‌کنند. در چنین مواردی، تمرین‎هایی را برای ارتقای آمادگی جسمانی مادران تجویز می‌کنند.

دو سالن ورزشی جوانکده نیازهای طرفداران ورزش‌هایی چون یوگا، بدن‌سازی، ایروبیک، ورزش‌های رزمی، ژیمناستیک و شطرنج را برطرف می‌کند. ورزش‌های توپی را در سالن‌های ورزشی بیرون از مجموعه دنبال می‌کنیم. استفاده از همه سالن‌ها، به‌جز هرندی، برای صبح‌رویش بار مالی دارد.

نسبت ثبت‌نام پسرها به دخترها در کلاس‌های ورزشی ما کمتر است. پسرها معمولا بیشتر و زودتر از دخترها وارد بازار کار می‌شوند، اما استقبال پسرها از فوتبال و ورزش‌های رزمی بسیار بالاست، مثلا گاهی شصت نفر در رشته فوتبال ثبت‌نام می‌کنند که  جوانکده برای محدودیت‌هایی که دارد، پذیرای چهل تا پنجاه نفر است. بقیه در فهرست نوبت ترم بعد قرار می‌گیرند.

ما منتظر خبرهای خوش ورزشی در صبح‌رویشیم. بچه‎های ورزشکار جوانکده حتی اگر ستاره‌ساز نشوند و  به لیگ راه پیدا نکنند، ستاره‌های دنباله‌داری‌اند که اگر آسمان هم به زمین برسد، دوست داریم خودشان خودشان را دنبال کنند. راستی فکر می‌کنید بهشت آدم‌های بی‌ستاره برای ستاره‌چینی کجاست؟

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *