بنا به آمارِ سازمان جهانی کار (ILO) تعداد ۲۱۵ میلیون کودک زیر ۱۸ سال، بیشتر به صورت تمام وقت، مشغول به کارند. در آفریقای جنوبی از هر ۴ کودک ۱کودک با سن ۵ تا ۱۷ سال، در آسیا و اقیانوسیه ۱ کودک از ۸کودک و در آمریکای لاتین ۱ کودک از ۱۰ کودک مشغول به کار هستند.علاوه بر این حدودِ ۸٫۴ میلیون نفر از کودکان درگیر انجامِ کارهای به اصطلاح «بی قید و شرط» به بدترین شکل از کارِ کودکان هستند. این کارها شامل کارهای اجباری، استفاده از کودکان در درگیریهای مسلحانه، قاچاق از طریق کودکان و بهرهبرداریهای جنسی از کودکان در تبلیغات و … هستند. یونیسف بر این باور است که اگرچه عدد دقیقی در دست نیست اما این آمار به صدها میلیون میرسد. بنا به آمارِ بررسی شده، ۵۳ درصد از کودکانِ کار در آسیا و اقیانوسیه، ۳۰ درصد در آفریقای جنوبی و ۷ درصد در آمریکای لاتین زندگی میکنند.برنامهی بینالمللی ILO برای کمک به کودکان کار و حذف کارِ کودکان (IPEC) جوانب مختلفی در این مساله را مد نظر قرار داده است.برخی محققان اجتماعی بر این باورند که یکی از مهمترین راههای کمک به کودکان کار این است که از خودِ آنها پرسیده شود و برای ساختِ راهحلهای پیشنهادی آنها از خودشان کمک گرفته شود.
حامیان قوی این رویکرد عبارتند از: Boyden، Myers، Ling ; در کارناتاکا و هند; بسیاری از جنبشها و اتحادیههای کودکان و سازمانهای غیر دولتی حمایت از خانواده و فرزندان که در زمینه کمک به کودکان کار فعالیت میکنند.(1)
صندوق 8.7 Accelerator Lab Multi Partner
با هدف گسترش شیوه های امیدوارکننده و شناسایی راه حل های جدید برای پایان دادن به کار اجباری و کار کودکان در سطح جهان است. صندوق چند شریک مبتنی بر رویکردی چهارجانبه است که در سطوح جهانی، منطقهای و ملی تاثیر بسزایی دارد. این صندوق اهدافی مبتنی بر حمایت از قانون کار کودک دارد که عبارتند از :
1-رویکرد شناسایی، افزایش یا ارایه راه حل هایی برای پایان دادن به کار اجباری و کار کودکان، به منظور رفع نیازهای شناسایی شده توسط مددکاران
2-ارایه راه حل های یا زنجیره تامین، در صورت نیاز، که می تواند در کشورهای دیگر نیز تکرار شود.
3-استفاده از نوآوری و فناوری های جدید برای تسریع پیشرفت به سمت هدف SDG 8.7.
4-ایجاد رویکرد تأمین مالی هوشمندتر SDG 8.7 برای به حداکثر رساندن تأثیر مشارکتهای شرکا، اطمینان از انعطافپذیری برای استفاده از فرصتهای بالقوه بالا و افزایش سرمایهگذاری در راهحلهای نوآورانه.
فاز اولیه 8.7 Accelerator Lab Multi Partner Fund بر مقابله با کار اجباری و کار کودکان در شیلات و معدن تمرکز دارد، بخش هایی که در سطح جهانی شیوع بالایی دارند. کشورهای هدفی که برای اجرای مداخلات صندوق چند شریک در بخش شیلات انتخاب شده اند، اندونزی، آفریقای جنوبی و غنا و جمهوری دموکراتیک کنگو برای بخش معدن هستند.
صندوق 8.7 Accelerator Lab Multi Partner Fund یکی از اجزای مرکزی تلاشهای توسعه ILO برای مقابله با کار کودکان، کار اجباری و قاچاق انسان است و از شبکهها و دانش تولید شده توسط Alliance 8.7، یک مشارکت جهانی فراگیر که ILO دبیرخانه آن است، استفاده خواهد کرد. .
کشورهای تحت پوشش
جمهوریدموکراتیک/کنگو/غنا/اندونزی/آفریقای جنوبی
(2)
به طور کلی مقوله کودکان کار در بسیاری از کشورها دیده می شود. علاوه بر یونیسف و سایر انجمن های مربوط به کودکان، همواره افراد بسیاری در صدد رفع موانع و مشکلات کودکان کار هستند. در ایران نیز، مدرسه کودکانکار صبحرویش تلاش دارد که سهمی در بهتر شدن آینده این کودکان داشته و فردای بهتری را برای آن ها به ارمغان بیاورد.به امید آن روز.